Wim Vandekeybus en kronkelgroep

Gisteren kwamen Wim Vandekeybus en kronkelgroep naar Leuven. Ik zat wegens trainingen met een hoofddeksel in de zaal. Echter, in het kader van de burgerjournalistiek is het interessanter om aan te stippen dat het een sjieke voorstelling was. Ze heette Menske en het ging over De Mensch. Daan deed de muziek (stomen jong, stomen). Ultima Vez deed de danskes. En ik wilde eerst niet gaan omdat ik de moeilijkdoenerij vreesde.

 

menske.jpg

Loos alarm goddank. Hoe ze het deden is me een raadsel, maar ge kont volgen. Raarder nog, het was herkenbaar. Verder waren er nog talrijke verrassingen: vuilnis in de zaal, een rode paraplu, de truc met de ladder en een meisje dat een kanon nadeed. Ga misschien ook eens kijken.

PS: Bij het buitengaan zat Wim Vandekeybus aan de knopkes van het licht en kon ik het niet laten om rap ook een danske te doen. Ik heb nog geprobeerd om het er als jeuk te laten uitzien, maar het bleef triestig. Onnozel menske, inderdaad.

7 gedachten over “Wim Vandekeybus en kronkelgroep”

  1. Ja, wij hebben het in Brussel gezien en we waren ook danig onder de indruk. Wow. Wat een werveling. En toch ook: een vuistslag, je komt er niet echt vrolijk buiten, neen. Prachtig. Pakkend. En inderdaad geen moeilijkdoenerij.

  2. Uw dans is me niet ontgaan, mevrouw Annie. Hebt u iets te doen, volgend seizoen?

  3. Heb het in Antwerpen gezien. En ik kon helemaal niét volgen. OK, wat die mannen en vrouwen met hun lichaam doen is wonderlijk. Maar aangenaam vond ik het niet. Tenzij dan net die dingen die je opsomt. Ik kreeg er letterlijk jeuk van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *