Schietende vetbollen

Kan best zijn dat zelfs de vetbollen beginnen te schieten van de warmte, maar ik ga mij niet laten foppen. Het is nog 40 dagen geen lente.

spring08001medium.jpg

(Nog nooit gezien trouwens, schietbollen. Merci voor Goofball)

5 gedachten over “Schietende vetbollen”

 1. haha, ja ik stond ook met mijn mond open vorige week toen ik die scheutjes uit die bollen zag piepen…maar ze schieten dus echt wel bij ons in de tuin. Grandioos zicht.

  Bedankt om terug te linken naar mijn blog bij die foto!

 2. Huh? Ik heb (toen het eens twee dagen aan een stuk gevrozen heeft) een oude telloor die van een studentenkot terug is gekomen op een staander in den hof gezet, zo ene waar normaal in de zomer een terracottaschaal met brandende kaars moet in staan. In die telloor: een restant studentenhaver, ingebed in goei boter (voor de gelegenheid even gesmolten en gemengd met wat er van die noten over was, dus). Een koolmees heeft er ene keer in zitten pikken; de roodborst liet zich te erg afschikken door het kattengespuis dat hier op de vensterbank ligt. En voor die astrante eksters stond het bord net iets te dicht bij mijn wakend oog. Nu ziet de inhoud eruit als overgeefsel. Schieten doet dat bijlange niet, hier.
  Maar vergis u niet, tante: vroeger was het pas lente als de ijsheiligen gepasseerd waren en we onze onderlijkfkes mochten uitlaten. Nu is het lente als ge het zo aanvoelt. Of als de vetbollen beginnen te schieten. Alle argumenten zijn goed.

 3. haha. zoudt gij eens niet met een blog beginnen, tamarina? kots met vet, op een bord, in de zon, de mensen willen dat weten!

 4. tante, ge wilt dat echt niet weten wat ik allemaal meemaak. Ik zou direct met iedereen in ruzie liggen als ik een blog had. Bewijs: mijn reactie op uw stukje van ‘die van de jaren ’80’. Toen ben ik door zowat de helft van uw bezoekers ondergescheten (maar wel door onnozelaars die de ironie van uw stuk, en van mijn reactie niet doorhadden – al moeten we tot spijt van wie het benijdt toch nog eens benadrukken dat er toch veel waarheid in zat, woeha … ik krijg als schrik als ene Kristof dit zou lezen)
  Soit, gij alleen hebt de enige blog die ik af en toe wil lezen, en waarin de stofzuiger de dt-fouten preventief heeft opgezogen (of hebt ge alleen intellectuelen onder uw lezers???). Laat ons dat zo houden. Ik geniet wel in stilte en doe mijn zegje als ik er zin in heb.
  BTW: tegen donderdag ga ik de kots met goei boter wel proberen op te ruimen. Kwestie van Martine, de hygiënische manager van dit huis toch niet in dubio te brengen – of we nu al dan niet marginalen zijn. Met een bord kots tussen de Hibiscus oiseau beu en de Lavandula angustifolia zou ze al eens kunnen beginnen te twijfelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *