Beste collega’s,

Alvorens over te gaan tot enige praktische wenken omtrent het nakende nieuwjaarssouper, wensen wij u eerst een alleraardigst 2009 toe. Compleet met prettige evaluaties, genoeg kilometers voor een nieuwe firmawagen en alle bonussen die voorbij komen gezwabberd, prijs. Voorts gunnen wij u van harte een fatsoenlijk afgestelde airco en de dood-door-eigen-bareel van de portier. Dat het dit jaar allemaal beter mogen worden. Woezee voor een frisse wind. Zolang hij maar niet uit de archieven van Gaby komt gewaaid. Voor de rest houden wij het graag kort.

Wij richten u dit schrijven om eraan te herinneren dat u allen welgekomen bent op het nieuwjaarssouper aanstaande zaterdag om 20 uur in de patio op de gelijkvloerse verdieping.
Vrijdagmiddag slepen wij, van het inrichtende feestcomité,  het geleasede groensel aan de kant om plaats te maken voor de traiteur met zijn bain-maries. Het wereldbuffet van vorig jaar in gedachten en de daaropvolgende lelijke taferelen in de plantenbakken, hebben wij besloten de samenwerking met de vorige cateraar stop te zetten.

Eveneens hoeft u niet meer bang te zijn voor de dj. Ludo van de boekhouding heeft zijn kans gehad en hij heeft die kans verprutst.  Het was te veel Claude François, te veel servet van Connemara. Dat hij geen vergoedingen wilde voor zijn stemmingmakerij, woog niet op tegen de aangerichte schade. Ludo hoeft af te komen met koffertje noch woordmoppen. Wij hebben een professioneel ingehuurd, met een laptop en zonder carnavalhits.  Dit jaar glijdt u gegarandeerd uit over uw eigen gecondenseerde zweet op de dansvloer. De personeelsdienst zal nooit meer de kans krijgen om de polonaise in te zetten.

Tevens hebben wij ons met toewijding over de nieuwe tafelschikking gebogen. Na het souper van vorig jaar bereikten ons immers klachten van de tafels één, zeven, dertien, achttien en drieëntwintig. Zij stonden namelijk danig dicht opgesteld bij de dwarstafel van de directie. Naar eigen zeggen waren zij hierdoor de hele avond niet op hun gemak.
Daarom hebben wij besloten om de directietafel op te heffen en het beleidsmakende leed te verdelen over het geheel der tafels. Kortom, dit jaar zit aan iedere tafel één directielid. Tegader genaaid, worden wij een grote, warme lappendeken, zo bedachten wij, van het feestcomité.

Ten slotte willen wij u nog mededelen dat ook valse Valère zich alweer heeft ingeschreven voor het nieuwjaarssouper, mét partner.  Ze zitten -bij onschuldige trekking uit de muts van de penningmeester- aan tafel elf. Wij wisten anders ook niet hoe en waar we hen moesten kwijt geraken. Hopelijk neemt u het ons niet kwalijk.
In ruil voor Valère en zijn vrouw hebben wij u overigens wel verlost van het verplichte directielid. Hopelijk verzacht dit de treurnis enigszins. Hoe dan ook, over onze praktische beslissingen kan niet meer worden gecorrespondeerd tot na de kerstvakantie van 2009, zijnde 4 januari 2010.

Met vriendelijke groeten en tot weldra,

Het feestcomité

6 gedachten over “Beste collega’s,”

  1. Voor mijn part smijten ze al die jobadvertenties uit Vacature en houden ze alleen het laatste blad over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *