Bijgenaamd de koppijnpieper

Komt ge helemaal terug van uw overwintering in de Sahara, laat ge op een mooie ochtend het leven op de pelouse van een mensenkind dat haar ramen al te professioneel heeft gelapt. Enfin, met droefenis melden wij u de dood van een tjiftjaf, bijgenaamd de koppijnpieper. Het zou niet mogen zijn. Alweer.

8 gedachten over “Bijgenaamd de koppijnpieper”

  1. Als het u een troost mag zijn, menig tjiftjaf neemt al lang de moeite van de jaarlijkse verplaatsing niet meer en blijft ten onzent overwinteren. Dus mogelijks was het een lokale lamzak die per abuuus en geheel opgehitst met voorjaarshormonen uw raamwerk geramd heeft. Soit, natuurlijke selectie moet ge maar peinzen.

  2. altijd weer die natuurlijke selectie. dat het tijd wordt voor een persoonlijke selectie. ik weet wel een paar specimen.

  3. ‘de toornige tjiftjaf’ van sus & wis had dus evengoed ‘de koleirige koppijnpieper’ kunnen heten?… gemist kansje, willy…

  4. Ik heb zo ook al een aantal kamikazedoiven op mijn geweten. De dikke vettige vlek die ze achterlieten op het venster heb ik daarna, ter bescherming van de overige fauna, weken (of waren het maanden?) laten beklijven. Besluit: uw ramen niet wassen is goed voor het milieu, in vele opzichten.

  5. Gezien mijn blognaam, kan ik mij er niet van weerhouden te reageren. Eerst en vooral innige deelneming bij het heengaan van een soortgenoot. Ten tweede: uw schrijfsels zijn mooi en herkenbaar, zoals vanmorgen in Vacature Magazine. Waarvoor dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *