De oude treurnis gans vergeten

Bracht dit weekend een bezoek aan mijn oude kinderkamer, trof aldaar in het boekenrek boven het bureautje aan: Elseviers Natuurencyclopedie voor de jeugd. Daar stonden braakballen in. Terwijl ik nooit, mijn leven lang, één braakbal op mijn pad heb zien liggen. En van een uil al helemaal niet. Ik was de oude treurnis gans vergeten.

(Weet ge wel hoe lang ik naar deze braakbal heb moeten zoeken! In het Engels heet het verschijnsel namelijk owl pellet, nikste owl ball.)

3 gedachten over “De oude treurnis gans vergeten”

  1. Ook zelf te boetseren met eigen gerecycleerde maaginhoud. Wel eerst twee dagen op een keukenhanddoekje laten verdampen, een lepel bloem erbij en hupsakee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *