De truc met Nutella, oploskoffie en vershoudfolie

Ergens in dit land woont een vader die gelooft in de bosbes. Bosbessen zuiveren het bloed, zegt hij. Daarom slaat hij af en toe een halve bosbessentaart naar binnen. Zijn dochter heeft eruit onthouden dat een goede gezondheid geen moeite kost. En dat mooi blijven niet duur hoeft te zijn. Weg met beautyfluid Q10plus verrijkt met SPF13. Het potje is te prijzig. Het potje is te mini. En bovendien is er voor de proef vast een hele muizenfamilie in doodgegaan. Gelukkig bestaan er ook schoonheidstips voor een simpel huishouden, bijvoorbeeld met Nutella, oploskoffie en vershoudfolie.

Het is een gouden recept uit New York, meer bepaald uit de Red Door, het schoonheidserf van Elizabeth Arden op 5th Avenue. (Prijslijst niet geschikt voor middelmatige stervelingen.) Cornelia Zicu, hoge pief in het klokhuis aldaar, gaf de tip gratis weg aan een reporter van NY1. De truc met Nutella, oploskoffie en vershoudfolie is goed tegen cellulitis en nodigt alras uit tot plakboel in de badkamer. Het huisgemaakte combo, voegt Zicu eraan toe, zit boordevol antioxidanten. Daarbij drijft koffie af. Kortom, de spannende poep komt met garantie. Het enige wat ik moet doen, is luisteren naar Cornelia Zicu.

Als Zico zegt dat het Nutella moet zijn, zal het Nutella zijn en geen evenwaardige alternatieven à la Hazetta of Chonulla. Het kan me niks schelen dat je het verschil niet proeft. Ik wil alle deuken weg en wel zonder drie keer per week naar adem te gaan happen in een park vol rare mannen en geslachtsrijpe studentinnen. Wat Cornelia Zico zegt is daarom wet.

Meng een half bokaaltje choco met drie eetlepels oploskoffie. Smeer je billen ermee in. Wikkel de vershoudfolie eromheen en wacht een uur. Ik vind een uur te lang en vrees voor gehannes met de folie. Ik krijg het doorzichtige vel niet eens strak getrokken rond twee boterhammen, laat staan rond mijn eigen zitvlees. Praktische wenken geeft Cornelia er echter niet bij. En dus weet ik ook niet zeker of het experiment met of zonder onderbroek moet. Het wordt met. Tenslotte leest iedereen hier zomaar mee.

Het gepotter neemt aanvang in de douche. De choco laat zich niet gewillig in het soepkommetje scheppen en de oploskoffie wil niet oplossen. Daarenboven ziet het geheime mengsel er als stalmest uit. Dat ze in New York maar niet denken dat ik hiermee mijn benen tot aan mijn uiteinde ga insmeren. Straks hangen de tegels nog vol. Voor mijn huishoudelijke gemak kies ik aan twee kanten één geschikte bilbluts uit. Dat moet volstaan.

De vershoudfolie is, zoals voorspeld, een mislukking. Ik kan wikkelen zoveel ik wil, aan de zijkanten blijft het flapperen. Het is precies alsof ik met een derderangsfetisj zit, iets seksueels met Nutella wat niemand snapt. En dan hoor ik de voordeur dichtslaan. Echtgenoot komt thuis. Ik weet niet meteen waarheen vluchten en ritsel voorzichtig naar de slaapkamer. Het is bij voorbaat een onnozel plan, want in de gang kronkelt een keutelspoor van koffie en choco. Hij roept en ik blijf stokstijf bij het bed staan teneinde de lakens niet te besmeuren.

De trap kraakt. De klink gaat omlaag. Zijn kop verschijnt. Hij kijkt. Hij ziet en hij zegt niks. De deur gaat gewoon weer dicht. “Ja maar, het is voor mijn werk”, roep ik. “Nog een kwartier en het mag eraf.” Precies of het er nog aan hangt.

Aanstonds bekruipt mij een vreemd mengsel van treurnis en betrapping. Een beetje boos pits ik tien minuten van Cornelia haar uur af. Gedaan met de schoonheidstips voor een simpel huishouden. Ik maak de douchekop vuil, voorzie drie handdoeken van een bruine veeg en trek een losse linnen broek (bosbesblauw per toeval) aan. Ook goed tegen cellulitis. New York, mijn kont.

(dit weekend verschenen in De Morgen)

11 gedachten over “De truc met Nutella, oploskoffie en vershoudfolie”

  1. Moest daar ook niet een eigeel of drie, en een halve komkommer in schijfjes onder gemengd worden?

  2. Hey Annie, ik begon mij serieus af te vragen waarom ik in godsnaam al die blogs nog aan ‘t volgen ben, maar dit maakt veel goed!
    Schitterend stuksje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *