De werkmakkers gefopt

Als ge de boterhammen voor op uw werk alweer vergeten zijt, en ge zijt het moe om chocowafels te draaien uit het masjien, dan durft een mens al eens een toer doen op de vloer. Er zijn collega’s met halve fruitmanden op hun bureau, huisgemaakte slaatjes in de frigo. Dat is de mensen de ogen uit steken. Maar als ge uw boterhammen wel bij u hebt, hoed u dan voor de dief en besef dat ge aan uzelf de halve wereld kent. Dit boterhammentoetje is een goed plan, medunkt. Even simpel als goedkoop, uw boterhammen beschermd en de werkmakkers gefopt.

antitheftsandwich1-1.jpg

4 gedachten over “De werkmakkers gefopt”

 1. Hmmm…..er heeft nog nooit iemand mijn boterhammetjes gestolen, maar ik neem het wel even mee :-)

 2. Haaaa! Ik zou er nog een paar plastieken maden of wormpjes bijsteken, voor de zekerheid. Die met halve fruitmanden en zelfgemaakte slaatjes in tupperwaredoosjes … tiens, ik dacht dat die alleen in onderwijsmilieus voorkwamen. Dat is dus een universeel gegeven?
  Te mijden, dat volk: in plaats van aan de ontbijttafel met een boke choco de problemen en uitdagingen van de nakende dag te overpeinzen, zijn die in de weer met pastakes te koken, en kaasblokjes te snijden, en tomaatjes en patati en patata. En terwijl de harde werkers ‘s middags een profileke of een smoothie door hun keel gieten (om toch iets binnen te hebben, terwijl ze remediëren en de problemen en uitdagingen van de dag aanpakken), zitten die prinsheerlijk hun slaatje te verorberen! Nondedju! En dan durven ze nog afgeven op de rokers die even een sigaretje gaan roken (vanaf heden in hun auto op de parking).
  Tante, op dat vlak heb ik enkele vragen, maar ik weet niet aan wie ze te stellen. Misschien kunt ge er eens een stukje over schrijven…
  Als ik op de parking (= schooldomein) een sigaret ga roken in mijn eigen auto (= privédomein), overtreed ik dan de wet dat er op schooldomeinen niet mag gerookt worden?
  Als ik de ruiten van mijn auto daarbij gesloten houd of openzet, maakt dat enig verschil qua wetsovertreding?
  Als ik de wet niét zou overtreden door mijn ramen gesloten te houden tijdens het roken, komt mijn voorbeeldfunctie voor de leerlingen dan niet in het gedrang omdat de rook dan in mijn kleren zit, en ze het alsnog zouden kunnen RUIKEN?
  Als ik mijn wagen tijdelijk verplaats zodat ik niet op schooldomein rook, maar wel in het zicht van leerlingen, geef ik dan blijk van een goede voorbeeldfunctie? (Kijk! Onze leerkracht houdt zich goed aan de wet, ze rookt niét binnen het schooldomein! Flink!)
  En hoe zit het met leerkrachten met een BMI van 15? Ze bestaan hoor. Ik voel me er een beetje mee verwant: die eten namelijk ook niet, ‘s middags. Gezonde slaatjes zijn aan hen niet besteed. Gelukkig roken ze niet, dat zou pas erg zijn.
  Dit was de gal van de dag. Groetjes

 3. Frankske Vandanbroucke Rudy Demotte en consoorten, om u maar te zeggen: ik ben er even niet voor remediëring of whatever, tussen de middag. Ik moet heel de weg naar de parking lopen (en weer terug) om even in de koffer duiken! Met dank aan tante A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *