De zaag

Suzy C. is een zaag. Suzy C. is een perpetuum mobile. Zij gaat maar door en door, met klachten, kleine kwalen en grote zweren. Als Suzy een gedachte heeft, spreekt Suzy C. de gedachte uit. Suzy C. is een Bastos zonder filter. Alles wat ze denkt, slingert Suzy C. in de ether. Dat niemand het wil weten, kan Suzy C. niet schelen. Ze heeft pijn in haar rug, pijn in haar nek, pijn in haar schouder. Haar sinussen zijn gezwollen, haar vagijn is ontstoken en tomaten verteert ze slecht.

Owee als iemand ‘s middags vraagt of Suzy C. ook een broodje wil. Dan begint Suzy op te sommen. Zonder tomaten. Zonder tuinkers. Met Philadelphia. En als ze geen Waldkorn meer hebben, dan een wit broodje, géén bruin, want die velletjes stimuleren de darmwand en daar kan de darmwand van Suzy C. niet tegen.

Ook relationeel gaat het Suzy C. niet voor de wind. Suzy C. wordt altijd verliefd op de verkeerde. Nochtans schuimt Suzy C. met grote ijver de markt af. Ze is ingeschreven bij Parship.be. Ze zit op Facebook. En ze gaat geregeld naar een Boombal. Boombals zijn tof, zegt Suzy C., iedereen zou het eens moeten proberen. Dat béétje ritme heeft ieder mens, zegt Suzy C. Ten bewijze huppelt ze soms van harbalorifa naar het toilet, waarna ze iedereen in een wolk van haar onmiskenbare lijfgeur achterlaat. Het stinkt niet, maar je ruikt het wel.

Het zou eigenlijk niet mogen, lelijke achterklap verkopen over Suzy C. Trouwens, dat van die vagijn is niet waar. Dat van die tomaten is overdreven. En dat van die nek en die schouder komt omdat Suzy C. twee jaar geleden een ongeval heeft gehad met de fiets. Zij is door een kwalijk manoeuvre van de personeelsdirecteur (en zijn Passat Variant Comfortline) tegen het vlakte gegaan op de parking. Het scheelde niet veel of drie ambulanciers hadden haar van het asfalt moeten pellen. Suzy C. is met gillende sirenes verdwenen, voor anderhalf jaar. Daarna was iedereen blij dat ze terug was, want Suzy C. doet haar werk niet slecht. Helemaal niet. Daarom is het heus niet netjes om haar hier een zaag te noemen en een Bastos zonder filter. Suzy C. bedoelt het goed. Bovendien gaat een mens er tegenwoordig al te vaak van uit dat hij zich moet amuseren op het werk. Een zaag op kantoor is inherent aan ieders carrière.

De miserie met Suzy C. is echter dat zij zich ingeschreven heeft voor een groepsreis naar Latijns-Amerika. Meer bepaald gaat het om de formule Brazilië Compleet, 24 dagen voor 3095 euro. Quasi achteloos heeft Suzy C. laten vallen dat zij op 1 oktober vertrekt. Precies op dezelfde dag als Joris M., met de Jo van Joviaal. Echt waar, Joris M. is de sympathiekste van de hoop, geestig, goedgebouwd, een troef voor de vibe op de vloer. Maar toen Joris M. hoorde dat Suzy C. wellicht meegaat naar Brazilië, kwam hij door zijn goed fatsoen te zitten. Dat Suzy C. de zaag is op het werk, ok, maar dat Suzy C. ook de zaag zou zijn op vakantie… Die middag rolde er een verontwaardigd Neeeeeeee! over de bedrijvensite. Daarna heeft Joris M. de telefoon gepakt en naar de reisorganisatie gebeld om te vragen of er zich een Suzy C. bevond onder de deelnemers voor Brazilië Compleet. Ze wilden het hem niet vertellen. Sindsdien is Joris M. ook een zaag.

(eerder verschenen in Vacature Magazine)

2 gedachten over “De zaag”

  1. Al gelezen in Vacature maar dang, Tante A., niev gordijnen ? Zo’n strak decor zeg. Amai. En oelalala. Blame de verbouwingen, ik ben nogal lang niet meer op de draad geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *