Een miljard gaatjes

“800 euro? Die zijn niet goed bij hun verstand zeker. Als ze denken dat ik dat ga betalen dan vergissen ze zich lelijk. 800 euro? Voor een hoop bijeen gebonden gaatjes! Want wat is een vliegenraam eigenlijk anders dan een miljard gaatjes. Nee, daar doen wij niet aan mee. 800 euro! Hoe gek geloven die dat een mens kan zijn! Ik zal het wel regelen.” Zo sprak ik en ik vertrok naar de Gamma. 

Terwijl ik wéét dat ik daar moet wegblijven. Ik krijg namelijk altijd grote dromen in die winkels. Als ik daar tussen de rekken loop, geloof ik dat alle problemen kunnen worden opgelost. Een haak hier, een schroef daar. En voor je het weet kom je terug thuis met een menstrueel aangekochte stellingkast waarmee je orde denkt te scheppen in de garage. Ik kan alles als ik mijn maandstonden heb. Ik mag er alleen niet mee naar de Gamma. Of het is weer de hele middag stampen en vloeken op een kast die ik niet in het keldergat krijg gedraaid.

Enfin, met maandstonden heeft het niks te maken. Met maandstonden heeft het nooit wat te maken. Het venijn zit hem in de schraapzucht. Als je naar de Gamma gaat om 800 euro te besparen is de kans groot dat je zal worden gestraft. Gierigheid is sowieso een lelijke eigenschap, maar gecombineerd met geen benul en optimisme is het dodelijk, zeker in de Gamma. Je denkt dat je iedereen te slim af bent, maar je kent er niks van. Heel veel mensen zitten opgescheept gelijkaardige ongepaste overtuigingen. Het verklaart het succes van menig doe-het-zelfzaak.

Enfin, ik kwam terug thuis met een vliegengordijn. “24 euro! Het is geen geld!  Hoe makkelijk zijn wij nu aan die 800 euro ontsnapt, zeg. Hahaha. Het zal ze leren.” Ik lachte hard. “En! Hier is powertape. Plakt aan twee kanten. Kan tot vijf kilo dragen. In alle weersomstandigheden. 6,20 euro! Het is geen geld! Boormachines zijn voor losers. Hahaha.”

Twee uur later hingen de één miljard gaatjes op. Zonder ruzie bovendien. Want dat weet intussen ook iedereen. Oplossingen uit de Gamma zijn een uitdaging voor het huwelijksleven. “Miljaar, is me dat een lelijk vliegengordijn”, merkte ik op. “Gelukkig kost het niet veel. Voor 24 euro moet een mens niet teveel willen. Trouwens, als het kapot is, kopen we gewoon een ander. Weet je hoeveel vliegengordijnen je in de Gamma kunt krijgen voor 800 euro!”

’s Avonds zaten de spondeligger en ik voor de buis met het raam open. “Kijk toch nu, hoe heerlijk! Ik ruik de zomer al. Voor 24 euro komt hier geen enkel beestje meer binnen. Je zou wel gek zijn om daarvoor 800 euro neer te leggen”, zei ik. Tevreden met mezelf en gelukkig met de gang van zaken ging ik slapen. ’s Morgens was alles anders. Er lagen een miljard gaatjes op de vensterbank. “Gij hebt de powertape niet goed aangedrukt”, zei ik tegen de spondeligger.

’s Middags stond ik in de Gamma aan de kassa met een rol maxpower. Duurder, maar ook sterker. Desalniettemin, zeven dagen later ben ik alle draagkracht ver voorbij. Ik kan niet meer thuiskomen of ik moet dat vliegengordijn terug ophangen. Een miljard gaatjes kunnen aardig doorwegen. Ook voor maar 24 euro.

(eerder verschenen in De Standaard Magazine)

4 gedachten over “Een miljard gaatjes”

  1. Ook meegemaakt… en daarna met tape… ai ai… Gelukkig in overleg met partner Eva… Relatie is beëindigd, misschien toch door dat muggenraam (°

  2. Voor ene keer ben ik het niet met je eens, tante. Boormachines voor losers? Huh! Ik heb me namelijk een draadloze schroef/boormachine Bosch blauw gepermitteerd (bij amazon, want Bosch blauw, dat is voor de professionals, en dat heeft Bompie niet) en plezier dat ik daar al aan beleefd heb! Alles hangt hier muurvast: lampen, vogelbroedhuisjes, lieveheersbeestjeshotels en heel den ellentriek in mijn tuinhuis. Ik voorspel u: als ge u zoiets aanschaft loopt ge 2 weken rond op zoek naar gaatjes die nog moeten geboord worden en vijzen die moeten aangedraaid worden.

  3. Deze ha dik al eens gelezen in de Standaard Magazine. Ik heb er toen van genoten, en nu opnieuw. Moet de bomma dan ook buiten blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *