Gehandwerkt wc-papier

Speciaal voor mensen die begaan zijn met de planeet: gehandwerkt wc-papier, te wassen op 30 graden met een flinke scheut Acé Delicat van tante Alice. Het breipatroon staat hier. Als dat niets is om vrolijk van te worden.

wc-papier.png

4 gedachten over “Gehandwerkt wc-papier”

  1. Ik vraag me af of het niet NOG ecologischer is om de poep af te vegen aan een schaap gewoon? Maar ik ben inderdaad vrolijk geworden! Het doet me een beetje denken aan de maandverbandlappen (geweldige Scrabble-score trouwens) van m’n oma.

  2. Maar zijn die schapen waarvan die wol komt dan wel biologisch grootgebracht? En hebben ze dan niet te veel vervuild met hun eigen mest? En is die wol dan wel ecologisch handgemaakt en zelfgespind en niet chemisch gebleekt? En dat is dan toch met houten beipennen gebreid? Maar is er dan geen zeldzame boom gesneuveld voor die houten breipen? En toch wel op letten dat die wol van het schaap uit uw eigen tuin komt en niet van een Afghaans schaap, wat dan alweer een hele afstand heeft moeten afleggen om hier te geraken en die ginder misschien gemaakt is in een sweatshop door kindslaafjes. En dan zeker niet met een vrachtwagen waar misschien ook wel mensenhandel mee gebeurt, want vanginder, je weet nooit.

    Zucht.

  3. 100% merinowol, dat moet ge dus wel op de hand wassen, bij voorkeur met Woolite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *