Geloven in zwerfvuil

(Ik mocht eergisteren ook iets zeggen op het praatcafé van Vepec, over bloggen en over hoe gevaarlijk dat wel niet is, althans volgens Pieter De Crem, onze minister van landsverdediging. Hieronder in het netjes.)

Ik heet Tante Annie en ik heb een blog, en nog een hobby: bermdabben. Als het ‘s avonds donker wordt en ik kom voorbij de ring van Brussel, durf ik wel eens stoppen. Om over de vangrails te wippen en rond te scharrelen in de rotzooi van de berm. Op zoek naar schatten, nooit opgehaald losgeld, nieuwe wijsheid of juwelen. Vorige week heb ik daarbij iets interessants gevonden, namelijk een voorschrift met een geel plakkertje van ene Pieter De Crem.

Er stond op: Daflon 3x daags en Procto Synalar 2x daags. Vroeger moest een mens naar een dokter om de dingen te begrijpen. Nu hebben we internet. Daflon zijn pillen tegen spataders en Procto Synalar komt van proktologie wat de wetenschapstak is die zich verdiept in de perikelen rondom de endeldarm. De geneesmiddelen op het briefje verraadden aldus het speen bij Pieter De Crem. En het speen, zegt google, is een spatader ter hoogte van de endeldarm.

Ik heb het voorschrift onmiddellijk onder de scanner gezwierd en op mijn blog gezet. Toen ik zag dat niemand op bezoek kwam om het te lezen heb ik alsnog naar 4545 gebeld. Daags nadien kopte Het Laatste Nieuws 285.000 keer: De Crem sukkelt met darm. Het besluit is simpel. Zwerfvuil is gevaarlijk, even gevaarlijk als weblogs.

Bovendien is er een groot verband tussen rotzooi langs de autostrade en blogs op internet. Er zijn namelijk heel veel blogs en er is heel veel zwerfvuil. Per jaar, om precies te zijn, wordt er 15853 ton afval opgehaald. De kans dat je er iets van waarde in aanprikt, is klein. Voor een briefje van 100 euro moet je al onaards veel geluk hebben. Een mens in de berm maakt helaas altijd meer kans op gewone vuilniszakken, lege blikken Cara Pils en een gedumpte hoer. Voor weblogs is het niet anders.

Tussen zwerfvuil en blogs is echter één groot verschil en dat is geld. Met de ophaling van zwerfvuil is namelijk veel geld gemoeid. 3,25 miljoen euro per jaar, om precies te zijn. Een bedrag waar de verzamelde landelijke bloggers nog lang niet aan toe zijn. Kortom, wie bloggen gevaarlijk vindt, hoeft alleen maar te geloven in zwerfvuil.

2 gedachten over “Geloven in zwerfvuil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *