Het is nacht

Ik wou dat de buren cello konden. Helaas. Het riekt gewoon weer naar kroketten in de gang. (Dit is Bach blijkbaar. Weet het nog maar pas.)

16 gedachten over “Het is nacht”

 1. Een klassieker. Verzacht de zeden. Verruimt de geest.
  Deze uitvoering is niet meteen de meest passionele en doet de genialiteit van Bach geen recht. Iemand die Vito Paternoster zou geen Bach mogen spelen.

 2. De cello suites! Ooit heb ik die leren kennen door een serie die op TV liep waarin Yo Yo Ma telkens een suite speelde in elke aflevering die telkens geregisseerd werd door Aton Egoyan, een regisseur waar ik toen heel zot van was.

  Ooit koop ik me die nog eens die DVD’s, voorlopig heb ik enkel de versie van Rostropovich (vorig jaar pas gestorven), die een vriend die er meer van kent dan ik me ooit heeft aangeraden. Het is zeker de moeite, maar je kunt ook een creative commons-versie downloaden zie ik nu op de site van wikipedia.

  Zalige muziek in ieder geval. Zo puur!

 3. Ook ontdenkt via reclame voor Douwe Egberts? Als ik het opzet begint de jongste hier moderne dans te doen (stervende-zwaan-achtig).

 4. Het Cello Concerto in E Minor van Elgar uitgevoerd door Jacqueline Du Pré. Ook: het Dvorak Cello Concerto in B Minor, van dezelfde celliste. Haar leven werd verfilmd in “Hilary and Jackie”. De passie spat van de snaren. Yo-yo Ma ofte 馬友友 is ook een van mijn favoriete cellisten.

 5. ik hoorde gisteren een jood op die cello. dat ging zo snel dat ik dacht dat hij tegelijk op zijn kroketten aan het letten was.

 6. Bon, derde keer goeie keer. Ik ben hier al twee keer aan ‘t monkelen geweest (ja, ik ook), maar om bizarre redenen (as die dringend moest afgetipt worden in de asbak ipv op het toetsenbord, en nog een onduidelijke oorzaak, te dikke vingers misschien) werd mijn bericht ‘afgesloten’ en niet geplaatst. Soit, om u maar te zeggen:
  1 Die celloconcerten zijn inderdaad afgrijselijk schoon, maar ik grrmbll haat het dat ik telkens bij het bezoek van de site twee keer grrmbll moet klikken om ‘een Active-X grrmbll besturingselement uit te voeren op deze webpagina’. grrmbll En kom niet af met Firefox of zo, want daar ben ik te lui voor. Normaal werkt bij mij IE voor alles wat ik wil doen.

  2 Die gast van de parkeergarage, woeha. Dat ’em zich een poloke aanschaft: daar kunt ge overal mee in en uit zonder affronten. Zelfs uw ego raakt niet gedeukt.

  3 Nu de geheimzinnige ‘fuck you’-toets vooralsnog onberoerd blijft, blijf ik monkelen. Dit wou ik dus ook nog en passant kwijt: ….
  shit, nondedju, nu ben ik het toch vergeten zeker?
  Oeps, grrr, ik weet het weer: eindredacteuren die googelen vervangen door goochelen, die moet ge inderdaad de nek omdraaien. Zelfs als het ‘de schuld van de spellingchecker was’.
  Want: “kunstmatige intelligentie zal het altijd winnen van biologische domheid” (lemma van Sullivan)
  Dat is een spreuk die hier op 25 mei van een zeker jaar (wellicht 2005) op een taalkalender op het toilet hing, en die niemand er ooit afgescheurd heeft – wellicht omdat ze zo goed is.
  Al bij al bespaart het ons op uitgaven van nieuwe taalkalenders – ze hangt hier dus al jaar en dag. De tijd is toen blijkbaar blijven stilstaan voor ons.
  Soit, misschien ben ik er binnenkort weer met een nieuwe wijsheid (als die fuckyoutoets geen roet in het eten gooit.) Genoeg voor één reply, tante Annie? Wees al maar blij dat ge geen dt-fouten moet stofzuigen.

 7. Mijn deftige niet-in-huis-man zegt dat er niks boven Bach gaat van onze Vlaamse Meester Philip Herreweghe en liefst nog in combinatie met Andreas Scholl als er ook nog wat zang bij moet. Aub, zo draagt hij ook eens een cultureel steentje bij.

  En alles van Jordi Savall, maar dit geheel terzijde.

  En ik vind dat ook allemaal schoon.

 8. Nice. Edoch: ik mis passie bij Fournier. Als passie uw ding is, kies Jacqueline! Mocht ik die ergens ten huize Lama ergens vinden, dan zal ik die naar huize Tante Annie laten verschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *