Het perron was weg

Mocht ge ooit per intercity van Brussel naar De Panne willen reizen, weet dan dat die trein wordt losgekoppeld in Gent. Een deel van de wagons rijdt verder naar Plopsaland. De rest wordt naar één of andere stelplaats gesleurd.

Niet vies van een beetje eenzaamheid had ik eerst niks in de smiezen. Géén mensen maken mij zelden ongerust. Alleen het uitzicht was een beetje raar. De trein stond stil en het perron was weg. Ik met muts en pumps op zoek naar de verlossing. Nog naar een geel manneke geroepen op de sporen, tevergeefs. Ten einde raad op één of ander knopke geduwd. Pieperdepiep.

Daarop kwamen twee machinisten tevoorschijn. Wat de juffrouw misschien nog in deze trein deed! Zij meteen bellen: We zitten hier met een verdwaalde reizigster. Kunt gij ze komen halen? Zo kwam het dus dat ik in een stralende winterzon over een hele hoop treinsporen moest potelen.  Uiteindelijk ben ik slechts twee stonden te laat op de boerderij van bestemming gearriveerd, per taxi, heel mondain.

8 gedachten over “Het perron was weg”

  1. ‘Géén mensen maken mij zelden ongerust.’ Ik moet dringend op zoek naar ‘n tegeltjesbakker, want ik wil dit als motto voor de rest van m’n leven aan de voordeur gespijkerd hebben.

  2. Hehe, koddig!

    ‘t Is volgens mij wel “Géén mensen maakt mij zelden ongerust,” omdat het zinsdeel “geen mensen” niet echt op de mensen doelt maar op het feit dat er niemand te zien is. En ook wel omdat “Geen mensen maken mij zelden ongerust” semantisch gezien niet echt een correcte zin is. Maar dat zijn mierenneukerijen hé.

  3. Hahahaha, ik heb eens een man met een aktentas in een trein zien stappen waar duidelijk ‘Niet Instappen’ bij stond vermeld. Ik wou altijd al zo graag weten hoe die man gereageerd heeft toen hij eenzaam op een rangeerterrein geparkeerd werd, maar nu heb ik een idee. Bedankt voor dit verslag!

  4. Moet van ‘t weekend zeer tegen mijn zin met de Eurostar naar Londen. Ik mag er niet aan denken wat er allemaal mis kan gaan in die klotetunnel. En dan kom jij doodleuk vertellen dat er al gevaar dreigt ter hoogte van Gent.
    Merci tante, merci.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *