ivo.ijskast@hotmail.com

Er stond een oude koelkast in de kelder. Achtergelaten door de vorige eigenaars, met in het vriesvak een doos van IJsboerke. Ajuinsoep, zei het etiketje. Al goed, want ik zou anders hebben gezworen dat ik medisch afval door het toilet had geroerd. Enfin, de frigo stond in de weg, moest weg. En hoe geraakt men tegenwoordig van alle gerief af? Via internet.
Ik daarom vermomd als ivo.ijskast@hotmail.com naar kapaza.be, een site waar je gratis zoekertjes kunt achterlaten. Te koop, dicteerde ik ivo.ijskast@hotmail.com, Amerikaanse frigo met dubbele deur in geborsteld staal. 500 euro. Moet weg wegens plaatsgebrek.

Commercieel vernuft, vond ik het. Staal is een kostbare grondstof geworden. Heel China jankt om staal. Als de Chinezen van hun regering mochten surfen waar ze wilden, ze zouden allemaal  in de brievenbus van ivo.ijskast@hotmail.com zitten. Kortom, 500 euro was geen geld, voor zo’n prachtige koelkast. Bovendien maakte Wegens plaatsgebrek duidelijk dat er met de koelkast niks scheelde. Als je iets tweedehands wilt verkopen moet je de koper altijd een reden geven van verkoop. Anders krijg je achterdochtigheid à la Waarom wil Ivo van die frigo af en Er is vast iets loos met die frigo.
De schuilnaam Ivo ten slotte had ik gekozen om twee redenen. Ten eerste allitereert Ivo alleraardigst met ijskast, wat de herkenbaarheid van de koopwaar alleen maar kon verhogen. En ten tweede zijn de meeste Ivo’s degelijke en betrouwbare mensen. Een Ivo zit niet op Kapaza om de mensen een loer te draaien. Van een Ivo verwacht je geen lepe verkoopstrucs. Een koelkast kopen van iemand die pakweg Steve heet, is veel gevaarlijker. De kans is groot dat  een Steve zijn haar naar achter kamt én al eerder op Kapaza heeft geopereerd met brede winstmarge.

Het eerste bericht dat bij ivo.ijskast@hotmail.com binnenviel, veegde meteen de vloer met hem aan. Wat Conny schreef kon je niet meer commercieel noemen. Conny was gewoon onbeleefd. Ze bood 150 euro voor de frigo. Beste Conny, dicteerde ik ivo.ijskast@hotmail, ik ben niet vies van de vrije markt. Enige verkoopstechniek is mij bovendien niet vreemd, maar wat u doet wordt in deze contreien beschouwd als onfatsoenlijk. Een frigo is geen tapijt. En Vilvoorde is het strand van Djerba niet. Ik maak me overigens sterk dat ze daar ook niet met uw belediging zouden kunnen lachen.

De wereld mag dan aan de verkopers zijn, na gelijkaardige berichten van ene José en iemand die zich het predicaat hetemossel@gmail.com had toegedicht, was ik het moe. Allemaal stelden ze vervelende vragen. Hoe oud is uw ijskast, Ivo? Kunnen we er ook ijsblokjes mee maken, Ivo? De afmetingen, Ivo? Mag ik eens komen kijken, Ivo? Daarop heb ik mijn commercieel talent van het balkon gegooid en tegen Ivo gezegd. Ivo, maak er maar 525 euro van. We zullen de gulzigaards eens een lesje leren.  Ik heb ivo.ijskast@hotmail.com de Fiesta laten voorrijden en samen zijn we met de koffer open naar het containerpark gereden. Fop wederom fop, de commercie in een notendop.

12 gedachten over “ivo.ijskast@hotmail.com”

  1. Verdomme tante, waarom heb je mij niet uitgenodigd om een blonde Leffe te gaan drinken in de Kaminsky? En terwijl we tegen elkaar en tegen dat varkske (of whatever, daar op het terras) zouden knorren, zoudt ge dat koelelement ter sprake hebben kunnen brengen. Misschien hadden we tot een ruil kunnen komen, met iets waar ik vanaf wil! (een van de allereerste elektrische Brother typemachines of zo, waarop ooit ophefmakende thesissen getypt zijn?)
    Alhoewel: mensen die ajuinsoep invriezen zijn niet echt te betrouwen: ‘nen djuin’ is immers in geen enkel seizoen duur. Had er nu nog aspergesoep ingestoken of zo ….
    Maar toch: eerst altijd uw netwerk proberen. Trouwens, ergens aan de Vaart in Leuven (dichtbij de Gamma) is ergens een tweedehandswinkel waar ge zo’n spullen altijd kunt proberen te verkopen. Al krijgt ge er maar 5 euro voor: altijd goed om iemand een pint mee te trakteren. Uw commercieel talent, daar is echt nog werk aan!

  2. ik zou geld geven om met rust gelaten te worden. is dat niet commercieel? overigens al een hele poos niet meer in de kaminsky geweest. straks kan ik daar alleen nog sporen naar u. leffe. haar in de knoop. denk dat ik daarop zou letten.

  3. Zo’n goei marchandise naar het containerpark zeulen? Dat kan beter: bel de kringloopwinkel. Kan je meteen in je luie zetel blijven zitten op de koop toe.

  4. Tante, ik laat u professioneel met rust.
    (Wilt ge daar een factuurke van?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *