Maar menske toch, zo erg is het allemaal niet.

Toots Thielemans heeft drie maanden in bed gelegen. Vorig jaar heeft hij een half stuk tournee afgezegd, zo moe was hij. Maar vanavond stond hij er voor het eerst opnieuw. Hij kwam, 84 jaar, voorzichtig op aan de arm van de drummer. Halfweg het optreden verdween hij met de woorden: ik kom direct terug, waarna de muzikanten in hun eentje verder speelden. Ge werd er eigenlijk toch een beetje ongerust van.

Maar een kwartier later was hij er weer. Niks aan de hand goddank. Ik heb nog met Louis Armstrong gespeeld, vertelde hij. In een reklaamke voor Chrysler. Riedelriedel pwep. Louis, I will be there with you soon, zei hij en hij wees naar boven. (gemor in de Zuiderkroon) Of nee, not so soon misschien.

Daarna blies hij van What a wonderful world. En schoon dat het was. Zilveren snor, asem van goud, zeg ik u. Ik weet niet wat het is met zijn mondmuziekses. Maar als ge uw ogen toe doet, ligt er ineens een oude hand op uw schouder. Maar menske toch, zegt Toots dan in uw oor, zo erg is het allemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *