Magda Aelvoet met een jerrycan

Nieuw klimaat, nieuwe spellekes: zoveel mogelijk kilometers rijden met een tank diesel. De Fiesta Rossa kleeft voortaan achter vrachtwagens over de E19, glijdt in neutraal tot aan de rode lichten en tast de grenzen af van het eigen lampke. Het voorlopige record staat op 607 kilometer met 33 liter Perzisch slijm. En als ik één van dees onverhoopt kom stil te vallen, bel ik het partijsecretariaat van Groen!. Dan sturen ze Magda Aelvoet met een jerrycan. Amai, dat zou wel sympidair zijn.

zkbv6o4w.jpg

9 gedachten over “Magda Aelvoet met een jerrycan”

 1. 5.4 l/100 km!
  ik ben ooit eens (met mijn zwaardere nissan almera) aan 5.9 geraakt.
  de truc is om enkel autostrades te doen natuurlijk, en daar 90 per uur te rijden.

 2. aha, mijne skoda doet het beter ! 704 km met 35L dus …
  5 l/100 km, en dat voor ne ordinaire 1.9 diesel, niks eco aan, nu gij!
  bij een Tsjechische voiture stelt ge u misschien wel zwarte roetwolken voor, maar ik kan verzekeren dat mijn skodaatje een proper ottoske is (en ja, skodarijders zijn blijkbaar ook lichtjes chauvinistisch ;-)

 3. ten eerste: de fiesta rossa is 9 jaar oud. en ten tweede: alleen autostrade is uitgesloten wegens niet woonachtig in een chalet op de parking van zemst. ziezo. nu kunt ge u allemaal weer meten.

 4. een plastieken darmpje van ong. 50 cm; – goed zuigen – communicerende vaten – doet ook wonderen en dan hoef je niet zo te rekenen.

 5. Kent ge dees: De chauffeur van Magda Aelvoet, hoe noemen ze die?
  Een spookrijder.
  Al die onwetenschappelijke mededelingen, van: zóveel kilometers,met zóveel naft … mensen, wees toch eens exact en zeg hoeveel ge verbuikt per 100 km. Dan kunnen we gaan vergelijken zonder eerst onze hersenen te pijnigen!
  Mijn poloke verbruikt 5,4L/100 km, nah. Mijn schoonbroer heeft dat verplicht moeten uitrekenen nadat hij met mij mocht meerijden en ik toevallig moest tanken. Ik heb daarvoor papier en pen klaarliggen in dat leeg vakske waar normaal wat hitech moet zitten. En wie met mij mag meerijden wordt verplicht tot enig cijferwerk. Als ze daarna durven opmerken dat hun Clio minder vebruikt, dan zeg ik simpelweg: “awel, dan rijden we de vogende keer met de Clio”. Geen Magda Aelvoet nodig.

 6. In neutraal uitbollen, daar heb ik eens flink voor naar mijn oren gekregen van een meneer de rijexaminator. Sindsdien doe ik het alleen nog maar als ik hem niet meer zie. Iedere dag van die 22 jaar na dat rijexamen. Maar ‘t blijft onveilig (zei hij). (En ook… dat is een tactiek van de ouw wijven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *