Meeting is een toverwoord

Ze had mooie schoenen aan. Lederen hielen met spitse neuzen en vandaar uit vertrok een paar dure panty’s over haar kuiten naar boven. Eén Wolford links en één Wolford rechts. Onder haar tailleur zat geen kousenbroek. Ik weet namelijk heel goed op welk soort vrouwen ik jaloers ben. Haar decolleté zat quasi verborgen in een witte blouse onder een zwart jasje van bouclé. Het had Chanel kunnen zijn. Ook nog. Het stond allemaal haaks op de vulgariteit van platte leugens die nog moest komen.

Twee paarlemoeren druppeloorbellen gaven gewillig zich over aan de zwaartekracht, lagen uit te rusten op haar schoudervullingen. Haar hoofd lag naar achteren, het strottenhoofd strak onder de huid. Haar lippen waren vol en rood. Haar ogen waren dicht. De mascara van de wimpers boven plakte aan de mascara van de wimpers beneden. En toen piepte ergens een telefoon. Discreet natuurlijk, want het was haar telefoon, in haar handtas. Twee piepjes waren genoeg om met een snok recht te schieten en naar het stuk technologie te graaien. Ze hield het kleinood aan haar natte schelp en deed de stagiaire achter de wasbak teken dat ze haar mond moest houden. En of Q Music wat stiller kon, tegelijk met de haardrogers. Madame had volk aan de lijn.

“Hou het kort”, zei ze, “ik zit midden in een meeting.” Ik sloeg bijna te pletter tegen het porselein van de lavabo toen ik het hoorde. Het putje verslikte zich in shampoo en haarslierten. Die slons zat gewoon te liegen voor het hele kapsalon. Zonder gène. Pas toen ze de gsm dichtklapte en terug in haar Hermès liet glijden, werden de activiteiten hervat. Zonder verpinken gooide ze haar hoofd terug naar achteren voor een toef balsem en meer massage. Nochtans had ze de mogelijkheden van het woord meeting net schromelijk uitgeleurd. Het deerde haar nul. Het schijnt erbij te horen deze dagen. Niemand is nog in paniek als er iemand belt voor het werk. Meeting is een toverwoord. Het enige wat je nodig hebt is een gsm en wat volk om je heen.

Alleen jammer van van de achtergrondgeluiden. Die veeg je niet zomaar onder professionele mat. Bestelling nummer 197 is klaar aan de beenhouwerij. Probeer dat maar eens aan een collega uit te leggen als je telefoon krijgt in de Colruyt. Maar ook daar is een meeting geen een beletsel. Meeting is van elastiek. Je trekt het over iedere benarde situatie heen gelijk een condoom dat altijd past. De uitspraak: Ik zit in meeting, mislukt nooit. Ook niet als je met een BabyBjörn vol kind en kak en reflux een blik tomaten staat te kiezen in de GB. Als het belt, neem je op en spreek je de toverwoorden uit. Ik zit midden in een meeting. En al wie nooit in meeting, is gewoon te onbenullig om te worden uitgenodigd. In casu het ellendige mens bij de stokbroden dat je aanhoudend staat te beloeren terwijl je aan het liegen bent. In plaats van meewarig met de kop te schudden, zou ze beter haar haar eens wassen. Shampoo is namelijk ook een toverwoord.

(eerder verschenen in Vacature)

Een gedachte over “Meeting is een toverwoord”

  1. Neen tante Annie, ik kan echt niet reageren, ik zit midden in een meeting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *