Met de staart tussen de benen

Eigenlijk had ik zaterdag al naar de nieuwe Superman gekund. Kinepolis Brussel draaide de film al een keer voor de avant-première. Maar ik kon niet. Ik moest op reis met de Vogelclub, naar de Ankeveense plassen. Daar zitten veel vogels. Ik zat naast Johan in de bus en ik vertelde hem over de avant-première van Superman. En over hoe ik daar gisteren naartoe zou gaan, ook al was de avant-première er eentje voor mannen. Men at the Movies, stond op de kaartjes.

Of hij het een raar plan vond, vroeg ik aan Johan. Als hij mij zou zien zitten, zou hij niks zeggen, zei hij. Hij zou alleen kijken. Maar bovenal voorspelde hij dat ik niet zou binnen mogen. “In de sauna waar ik soms naartoe ga”, vertelde hij, “hebben ze een vrouwensauna. Ik durf niet eens aan de deur te kijken of er iemand zit. Laat staan dat ik er met een perskaart zou durven te zwaaien.” Want dat had ik geantwoord, dat ik met mijn perskaart zou zwaaien. Tenslotte moest hier een stukje staan over de nieuwe Superman, Man of Steel. Helaas werd ik aan de kassa categoriek buiten geborsteld, samen met drie andere vrouwtjesdieren.

Het Kinepolismeisje sprak in haar walkietalkie: “Er is nog een vrouw die binnen wil. Ze zegt dat ze van de krant is.” De boodschap kraakte door de hele snoepafdeling. Het scheelde niet veel of ik kon horen hoe de zakken chips en de gummiberen mij uitlachten. Kijk haar, met die afgetrapte turnsloffen en dat zakkerige t-shirt. Men at the Movies, daar gaat een mens nu eenmaal niet heen in een zomerjurk. Ik had mijn best gedaan om het discreet te houden. “Zou ik met deze pet je zoon niet kunnen zijn”, had ik aan mijn echtgenoot gevraagd. Hij moest er alleen maar van zuchten.

Er werd een manager opgeroepen uit de coulissen. “Sorry”, zei hij. “Men at the Movies is exclusief voor mannen. Wij kunnen u niet toelaten. Als er mannen naar Ladies at the Movies komen, maken sommige vrouwen daar ook problemen van.” Met de imaginaire staart tussen de benen droop ik af. Was me dat een beschamende vertoning! Bij wijze van troost, trakteerde mijn man me op een terrasje. Ik kreeg een kriek, hij dronk een trappist, braaf naar het cliché.

Woensdag ging Superman in première voor iedereen.

(eerder verschenen in De Standaard)

3 gedachten over “Met de staart tussen de benen”

  1. Wat raar zeg, nog nooit van gehoord, een film waar alleen mannen naar binnen mogen. Volgens mij is dat in Nederland illegaal om mensen van een bepaalde categorie buiten de deur te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *