Mijn linkeding

Er wriemelt een sliert kleuters over het trottoir, kindertjes van ouders die hun vakantiedagen er al hebben doorgejaagd. Op hun truitjes kleven gsm-nummers. Voorop lummelt een dikke jongen met dons op zijn wangen, achteraan lummelen twee magere moni’s met een bolderkar. Dit is speelpleinwerking Bonanza, alle dagen van 9 tot 16 uur, met extra opvang vanaf 7.30 uur. Het is een zegen voor de economie.

 


Maar ineens stokt de sliert. Geen gewriemel meer op het trottoir. Er is een Pokémon gevallen. Die moet met onmiddellijke ingang worden gerecupereerd. Het betreft Bulbasaur. Onkundigen gelieve zich te wenden tot de Pokédex. Er zijn 251 soorten Pokémon. Bulbasaur draagt sinds zijn geboorte een zaad van een plant op zijn rug. Het zaad ontwikkelt zich langzaam. Biologen zijn er nog niet over uit of ze Bulbasaur bij de planten of de dieren moeten indelen. Bulbasaur is extreem sterk en erg moeilijk te vangen in het wild. Om maar te zeggen Bulbasaur staat goed in je verzameling. De ukkepukken op de stoep weten waarom. Vroeger waren het prentjes van voetballers, daarna kwamen de popsterren en de Troetelberen. Nu is er Pokémon en LinkedIn.

 

LinkedIn is een online netwerk van twaalf miljoen experienced professionals. Kortom, verzamelen geblazen. Ik heb elf LinkedIn contacten, stuk voor stuk dikke vissen. Alleen het aantal is een beetje aan de magere kant, zeker in vergelijking met sommige van mijn contacten. Die zitten al aan meer dan vijftig. Echte verzamelaars hebben honderden professionele profielen in stock, uit allerlei interesting industries bovendien. Mijn titel moet nochtans niet onderdoen voor die van Bulbasaur. Ik ben een independent writing en editing professional met een snelheid van twee aanslagen per seconde.

 

Je zou denken dat iedereen mij wil linken. Maar nee. Meestal moet ik zelf zeuren voor een connection. Om nog te zwijgen over de recommendations. Die heb ik al helemaal niet. En profielen ruilen durf ik niet. Omdat ik één geen dubbels heb en twéé mijn schamele contacten niet wil affronteren. Voorlopig stel ik het dus zonder project manager, information architect of account executive.

 

Mijn LinkedIn-verzameling heeft weg van een halfopgevreten album met een dozijn zeer gelijkaardige sigarenbandjes. Daarom dat ik tegenwoordig vrienden en kennissen aanspreek om ook bij LinkedIn te komen. Zeker als ze een chique profiel hebben. Helaas wordt dit meestal op hoongelach onthaald. “Independent writing and editing professional, hahahaaa, en staat er ook bij dat die professional rondrijdt in een vuile Fiesta met 200.000 kilometer op de teller? Wat zijt ge trouwens met al die contacten?” Zo gaat dat dan. Of: “Waarom moet ik op dat linkeding van u? Ge kent mij toch al.” Of: “Hoe heet dat juist? Pinkel, pinkel? Het lijkt wel een kabouteravontuur.” Het is om wanhopig van te worden. Sommige mensen hebben gewoon geen verstand van verzamelingen. Elf armoedige contacten in een totaal van twaalf miljoen online professionals, plus één Pokémon op de stoep, voor woorden is het te treurig.

Een gedachte over “Mijn linkeding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *