Condoleren mag preventief

Het nieuw Hollands hip heet P. Kouwes en schreef vroeger gedichten voor Geenstijl. Die gedichten en nog meer gedichten tot het er 1000 waren staan te boek in: Daar schrik je toch van. Twee weken geleden vond een kleine voorstelling plaats bij een Amsterdamse Zitchinees. Enfin, het boek is intussen op, want iedereen heeft het gekocht. Troffen wij echter aan op één der pagijnen: voorbarigheid! Waarvan hieronder akte. Condoleren mag preventief.

Bij de onverwachte dood van tante Annie
wat
mij
op de
been
houdt
is
dat
tante
annie
dit
waarschijnlijk
ook
niet
had
gewild

6 gedachten over “Condoleren mag preventief”

  1. Ik vond uw eigen gedicht over Allerzielen, (dat ik niet meer terug kan vinden in het archief), iets over kerkhof en stappen en veters die loshangen of zo, van een veel hogere orde. Zet het er eens opnieuw op a.u.b., het had veelstijl. Bovendien is het er de juiste tijd van het jaar voor.
    Dat zo’n mooi gedicht van uw site verdwenen is, dat heeft ook niemand gewild, tante!
    (en doe vanaf morgen toch maar weer zo’n vrolijk smospapierke als achtergrond. Dat is hier toch geen kloosterzaal of wel? Indien ja, dan ontbreken de bordeaux gordijnen nog, samengehouden door een gouden koord met groene flosj. De perfectie is niet van deze wereld, maar dat betekent niet dat ge ze niet moet nastreven éh)

  2. maar allez, dit is het tafellaken van oma! en dat gedichtje ben ik precies kwijt. bij wijlen eens zoeken. het stond ook in de snoecks één of ander jaar.

  3. overigens is P. Kouwes het alter ego van Nico Dijkshoorn die voor de Volkskrant o.m. de grappigste sportcolumn aller tijden schrijft en verder kan u van hem ontzettend veel onweerstaanbaar geestig maar politiek zwaar incorrecte schrijfsels van hem vinden door eenvoudigweg te googlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *