Ninja Turtle op een stokske

Altijd dezelfde teleurstelling als ge na een week weg terug thuiskomt: alles is hetzelfde gebleven, er staat alleen meer haar op. Of het is uitgelopen (de vuilniszak), afgevallen (250 olijfboomblaadjes) en beschimmeld (1 ouwe nectarine in de fruitmand). Meredith Allen kent het ook. Ze heeft lang geleden -hoe kan het anders, alles gaat voorbij- een reeks gemaakt van ijsjes die smelten. Treffend noemen wij zoiets. En een gewone Ninja Turtle op een stokske is al zo triest.

4100.jpg

6 gedachten over “Ninja Turtle op een stokske”

 1. Ge moet uw fruit uit de mand voor vertrek bijeengraaien en in uw handbagage steken, om het vervolgens, helemaal getutst op uw verre bestemming alsnog weg te gooien. De planten in een halfvol kinderplonsbad zetten (als ge dat hebt), en de vuilniszak op een halve meter gazetten plaatsen voor ge vertrekt! Bovenal moet ge langer weggaan dan één week. Dan wordt alles veel duidelijker: Ha, de hibiscus staat in volle bloei, die kan dus gedijen zonder enig toezicht; de olijfboom daarentegen is compleet dood, die valt niet meer te reanimeren.

 2. Nee, ik ken niks van olijfbomen. Alleen dat ze in Griekenland altijd veel natureller overkomen, en gemakkelijker gedijen dan hier. Onze pa zou gezegd hebben: “plant iets dat hier wilt wassen, en dat ge niet moet forceren”
  Ik vind exotische gewassen van dezelfde orde als een kroostrijk gezin: altijd wreed schoon op een ander.
  Maar omdat ik toch inzit met uw boompke, zou ik volgens http://www.tuinadvies.be/olijfboom_verzorging.htm
  de volgende raad willen geven:
  hou de boomspiegel vrij van onkruiden en schoffel met regelmaat!

 3. Volgens mij is een goei buurvrouw hebben genoeg. De mijne die doet dat allemaal voor mij. Koekskes van de streek meepakken volstaat om het haar de volgende keer weer allemaal te laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *