Over garnalen

Aardig voorstel van het Reclamatiebureau, in opdracht van het Nederlands Visbureau. Er schijnen garnalen in de weer te zijn met een blog. Of ik ter promotie geen zin had om iets met garnalen klaar te maken. Helaas kook ik niet graag, zelfs niet met garnalen, die eigenlijk al klaar zijn. Hierdoor mag ik bij voorbaat niet mee op de boot van Jan Rotgans. En met drie medereizigers naar keuze al helemaal niet. Brom brom.

Nochtans zou ik een hele mooie anekdote kunnen vertellen over garnalen. Mijn zuster had vroeger namelijk een garnalennetje. Het was een heel klein groen, harig gaasje, maar dat kon het sérieux van mijn zuster niet drukken. Met belachelijke ernst baggerde zij door 20 centimeter Noordzee. Om vervolgens met veel misplaatst Oh en Ah drie stinkende krabben en een coladopke boven te halen. Grijze garnalen zijn zo rap als iets. En ze bijten ook, geloof ik. Of toch in die tijd.

2 gedachten over “Over garnalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *