Residentie Ria

Het buitenhuis van Ria Valk is bij de gebroeders Colruyt in bestelling. Daar moeten wij natuurlijk een naam voor verzinnen. Residentie Ria is een mogeliteit, maar misschien dat de goegemeente zich eens over de zaak wil bukken. Als ge afkomt met iets à la riant, hebt ge op voorhand verloren. De rest maakt kans op het eerste officiële ei van madam. Allez ju!

19 gedachten over “Residentie Ria”

 1. ‘valkhof’, ‘ín de wolken’, ‘de bovenkamer’
  als parodie op villa felderhof; villa valkerhof,
  of als variatie op zwijnstein; ‘nijnstein’…

 2. sorry, ‘nijnstein’, en ‘de dropfabriek’ betroffen een konijn… :(
  dus dat moet ‘villa kakelbont’ worden…

 3. Lonely planet lijkt me best geschikt, aangezien Ria haar dagen in alleenzaamheid zal moeten slijten. En tante Annie zal nooit kunnen genieten van het schouwspel ‘twee kiekens vechten om een sliert spaghetti’.
  Snel naar de markt, tante! Ria verdient een gezuster!

 4. Hm, het moet wel iets zijn dat je in een zin kan gebruiken (‘chou, zet jij Ria even in …’).

  Gezien het trapje en de gewichtigheid van het beest lijkt mij “het schoon verdiep” niet onmogelijk.

 5. En bovendien perfect vertaalbaar als ge Engelse of Franse gasten over de vloer krijgt (Rialité – Riality) :-)

 6. Kleine opmerking na een nogal nare ervaring: mijn kiekenkot trekt wel wat op het uwe. Zonder dat benedenverdiep en zo, maar qua houtenlatjesuitzicht. En laat zo’n kot nu de ideale verstopplaats zijn voor bloedluizen, die zich overdag graag verstoppen in kieren en spleten en zich ‘s nachts te goed doen aan kippenbloed, als mini-vampiers. Als er door het warme weer van de laatste dagen op een dag of twee massaal veel uit hun ei komen, dan kan je wel eens, zoals ik, op een morgen alle 8 kuikentjes dood terugvinden… Toen wist ik nog niet wat bloedluis was, of hoe je kan zien dat ze in je hok aanwezig zijn, maar nu tot mijn schade en schande wel… Anyway, op het bouwpakket van zo’n kot gelijk het uwe en het mijne zou er een sticker moeten geplakt worden in de trant van “Zeer aantrekkelijk voor bloedluis. Firma is niet aansprakelijk voor de dood van uw kiekens.”

 7. Tja, blijkbaar… Als ze geen kieren hebben, kunnen ze zich niet verstoppen. De mijten dan, niet de kiekens. Maar ik liet het maar weten, zodat ge de eerste tekenen van de aanwezigheid van de ondingen opmerkt (itt ik), zodat Ria en Co niets overkomt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *