Steven R. op LinkedIn

Vroeger plakte er een sticker op mijn fiets. Ik rem voor dieren stond erop. Omdat ik het meende met de dieren. De natuur lag me nauw aan het hart. Nooit zal ik vergeten hoe op een zonnige najaarsdag een haas door onze tuin schoot. Of dat paniek was misschien! Vooral in de hazenkop. Het beest had het overigens zeer bij het rechte end om de mens niet te vertrouwen. Niet veel later zat de haas in een garage, met de poort toe, samen met de buurman en zijn schop. Iedereen kon de haas horen schreeuwen tot buiten. Daarna hing het flappo met de kop naar beneden te druppelen aan de waslijn. Daarop heb ik twintig jaar lang geen konijn meer willen eten. En een sticker op mijn fiets geplakt. In de buurt kon het niet op veel bijval rekenen. Zeker niet bij de genaamde Steven R. “Hahaha”, lachte hij. “Zij remt voor dieren. En als er nu eens een mier het fietspad oversteekt?” Of ik dan ook zou remmen. Steven R. stikte bijna in zijn eigen mop. Ik ben het voorval niet licht vergeten. Ook niet nu hij zich laatst als contact heeft aangemeld bij LinkedIn, u weet wel de networking tool voor professionelen op het Internet. Ik heb hem zonder verpinken goedgekeurd en toegevoegd. Neem nu nog dat ik de puf zou hebben om rancuneus te zijn. Meestal geef ik mij liever gewoon over aan de curiositeit. Zodoende heb ik gezien dat het niet slecht gaat met Steven R. Hij heeft een stabiel cv en een job als manager bij een net bedrijf in the Liège area. Het staat allemaal op zijn LinkedIn-profiel. Verder is Steven V. geïnteresseerd in job inquiries, business offers en getting back in touch.

Het flatteert me eigenlijk wel dat Steven R. gelooft dat ik hem op enige wijze van dienst kan zijn. Maar over het algemeen vind ik het toch een raar verzoek, een proeve van grote traagheid ook. Want laat ons wel wezen Steven R. heeft heel veel kansen gehad om contact met mij te krijgen. Ik ben jaren en jaren verliefd geweest, op Steven R. Maar hij heeft het nooit willen zien.
Hoe dikwijls dat ik smachtend voorbij zijn huis ben gereden op de bmx van mijn zus! Terwijl meneer nota bene in een pijpenkop woonde. De straat liep dood tegelijk met mijn tedere meisjesdromen.

Eén keer heeft hij iets gezegd, over het zadel van de bmx van mijn zuster dan nog. Het was een rode fiets, met een rood, zadel, lang en smal. Vroeg Steven R. doodleuk of het zadel mijn piemel was, zo rood en zo lang. Hahaha. En opnieuw stikte hij bijna in zijn eigen mop. Idem voor de genaamde Tom V. die ernaast stond hikken van plezier. Het heeft me veel verdriet gedaan, maar ik heb het Steven R. allemaal vergeven. Ik ben namelijk altijd nogal trouw geweest aan mijn verlangens. Zowat iedere ochtend fietste ik samen met Steven R. naar school. Al is samen een groot woord.
Hij fietste voorop met een zwarte opafiets. Ik pedaalde er snuivend achteraan, met de sticker van de dieren op de slijkplaat. Verder dan “Hey”  zijn we nooit geraakt. Ik kreeg niet meer uit mijn bonzende keel. En Steven R. kon het allemaal weinig schelen, in het eerste middelbaar niet en in het zesde middelbaar nog steeds niet. Maar tijden veranderen, vooral op LinkedIn.

(eerder verschenen in Vacature)

5 gedachten over “Steven R. op LinkedIn”

 1. Steven is een kwal. Remmen voor alle dieren, zelfs voor mieren, maar jamais voor kwallen.

 2. Beste An Olaerts,

  Nu contacten uit uw verleden hier ter sprake komen alsook het digitale tijdperk de mogelijkheden biedt om hen te traceren, alhier mijn vraag. Ben jij de An Olaerts die ook in het schattige huisje ( zo was dat in mijn herinnering) aan Moerenpoort woonde ? Hihi. If not, OK. If so, grappig. :-) Weet niet waarom ik je naam onthouden heb en weet ook niet hoe het nu ook weer kwam dat wij mekaar kenden. We zaten zeker niet samen in de klas, denk zelfs niet in dezelfde school. Ik ben dat spoor een beetje kwijt.
  Maar goed, de kans bestaat dat jij helemaal niet bent wie ik denk dat je bent en dat is dit verhaal een beetje vreemd.
  Allez, veel succes nog en een vriendelijke groet,
  Ann B

 3. Haha. Als het je helemaal niets zegt, dan ben ik mis. Geen Limburgse roots ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *