Voor de zoveelste keer

Het stond er weer in. Het stond er weer in! In de gazet. Voor de zoveelste keer. En op Facebook werd het ook driftig gedeeld. Het bericht verspreidde zich gelijk twee schaamluizen. Dat doet het altijd. Want dat wij vrouwen allemaal leugenaars zijn, mag nooit worden vergeten. Heksen zijn wij. Duivelsdochters! Hellegezusters! Reken maar dat wij naar de verdoemenis zullen gaan. Het is te hopen dat wij daar eindelijk zullen branden.
Tachtig procent! Weet je hoeveel tachtig procent is? Tachtig procent, dat zijn wij allemaal. Want die andere twintig procent wil natuurlijk niemand penetreren. Die zijn gewoon te lelijk, of te eerlijk, wat overigens dikwijls hetzelfde is. Trouwens, van die penetratie komen wij sowieso niet klaar. Wie dat nog niet wist, zeg! Dat die zijn broek maar bij voorbaat aanhoudt.

Soit, wat stond er in de krant, voor de zoveelste keer, alsof het wonderbaarlijk nieuws was? Tachtig procent van de vrouwen doet alsof ze klaarkomt. Los drie kanonschoten. Bel Mark Eyskens. Blaas de megafoon op. Roep het leger. Trek een C30 in de lucht met een banier: WIJ ZIJN VALSE LOEDERS. ONS GEKRONKEL IS NIET ECHT. HAHAHA.
En ware de banier langer en het luchtruim groter dan konden er nog extra zinnen bij. Bijvoorbeeld: JE KUNT UITHALEN WAT JE WIL, EEN PIET MET MUZIEK, EEN WIJSVINGER ZOALS E.T. OF EEN GEDICHT VAN LEONARD NOLENS. HET MAAKT GEEN DONDER UIT. WIJ GUNNEN JE HET PLEZIER NIET VAN ONS PLEZIER. WIJ HEBBEN JE GEFOPT OP JE MEEST KWESTBARE MOMENT. PARDON. DACHT JE DAT WE HET MEENDEN? WIJ MENEN HET BIJNA NOOIT. WIJ MENEN HET EIGENLIJK ALLEEN ALS WE ONS VAN NAAM VERGISSEN. HAHAHA.

Het is zéér belangrijk dat iedereen van onze tachtig procent op de hoogte is. Waarom zou het anders zo dikwijls en met zoveel verontwaardiging moeten worden herhaald. Tenslotte hangt de wereld aaneen van het alsof. Maar van alle leugens op aarde is het geveinsde damesorgelpunt blijkbaar één van de ergere.
Bij dieren is dat anders. In het dierenrijk wordt veel minder alsof gedaan. Ja, een kameleon doet wel eens alsof hij er niet is en een schreeuwekster doet wel eens alsof zijn eikels ergens anders verstopt zitten, maar voor het beste alsof moet je toch mens zijn. Het hoort erbij of je hoort er niet bij. Beschaving is de grootste goochelshow ter wereld. Soms lijkt het wel alsof wij écht manieren hebben! Waarmee ik geenszins wil pleiten voor meer en waarachtiger orgasmes. Owee de dag dat ik Josée van hiertegenover hoor hijgen tot in mijn slaapkamer. Ja, Guido, ja. Aaaah. Oh. Guido! Wacht! Ja. Gevolgd door het enige échte aan mensenseks zijnde het mannelijke orgasme: Eh! (Dat was Guido.) Die dag is de dag dat ik mijn libido op Kapaza zet.

Het kan mij niet schelen wie klaarkomt en wie niet, wie bijna en wie doet alsof. Ik vind het veel erger dat pakweg Bob Dylan soms doet alsof hij nog leeft. Voor de rest kan ik belegen tegenpartijen slechts één goede raad meegeven: Wie het voor de zoveelste keer nog eens mag proberen, valt eigenlijk wel mee.

(eerder verschenen in De Standaard Magazine)

Een gedachte over “Voor de zoveelste keer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *