Zonder enige rechtzetting

Zat gisteren op een bank in het park met een opschrijfboek, bezig met de Vacatuurse Kolom. Komt er ineens een oud wijfke voorbij. Ge kent dat met een zalmroze tailleur en hele dikke voeten in hele kleine schoentjes. Een beetje scheef te been ook. “Goed gedacht”, zei ze, “studeren in de zon.”

Ziezo, en daarop heb ik alleen maar boterbloemvals geglimlacht. Zonder enige rechtzetting. Leep en belegen als ik ben, (appendix) het compliment opgeslokt met huid en haar!

7 gedachten over “Zonder enige rechtzetting”

  1. Wanneer ze mij juffrouw noemen, word ik boos. Vind ik dat ik de 2 voor mijn leeftijd toch al enige jaren met verve uitstraal. Ik geef het nog een jaar voor ik van mening wissel. Een drie ervoor en ik zal even stilzwijgend glimlachen.

  2. ik heb het ons oma al honderd keer gezegd: ge moet uw bril opzetten als ge buitengaat.

  3. Geniet er maar van, zolang ge kunt! Op een schone dag begeeft ge u naar de autokeuring, met een groene kaart die al even over haar vervaldatum is. Ge hoopt een boete te vermijden door dat jong mechaniekerke (proberen) in te pakken met de woorden: ‘ik ben vijf dagen over tijd. Is dat erg?’ (met een smile van hier tot ginder natuurlijk). Waarop die snotneus laconiek zegt: ‘Voor mij niet, *madammeke*, maar voor u wel. Dat kost u 5 euro.’
    Gelukkig raakte mijn wagentje wel nog door de keuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *